Micah 4

Study

             

1 Og det skal ske i de sidste Dage, at HE ENS Huses Bjerg, grundfæstet på Bjergenes Top, skal løfte sig op over Højene. Did skal Folkeslag strømme.

2 og talrige Folk komme vandrende: "Kom, lad os drage til HE ENs Bjerg, til Jakobs Guds Hus; os skal han lære sine Veje, så vi kan på hans Stier; thi fra Zion udgår Åbenbaring, fra Jerusalem HE ENs Ord."

3 Da dømmer han mange Folkeslag imellem, skifter et mellem talrige, fjerne Folk; deres Sværd skal de smede til Plovjern, deres Spyd til Vingårdsknive; Folk skal ej løfte Sværd mod Folk, ej øve sig i Våbenfærd mer.

4 Da sidder hver under sin Vinstok og sit Figenfræ, og ingen. skræmmer dem, så sandt Hærskarers HE Es Mund har talet.

5 Thi alle Folkeslag vandrer hvert i sin Guds Navn, men vi vil vandre i HE EN vor Guds Navn for evigt og altid.

6 På hin Dag, lyder det fra HE EN, samler jeg det, der halter, sanker det spredte sammen og det, jeg har hjemsøgt med ondt.

7 Det haltende gør jeg til en est, det svage til et kraftigt Folk; og HE EN er Konge over dem på Zions Bjerg fra nu og til evig Tid.

8 Men du, o Hyrdetårn, Zions Datters Høj, til dig skal det komme, det forrige Herredømme tilfalde dig, Jerusalems Datters ige.

9 Hvi skriger du dog så højt?. Er Kongen ikke i dig?. Er da din ådgiver borte, nu du grebes af Fødselsveer?

10 Vrid dig og vånd dig som i Barnsnød, Zions Datter! Thi nu skal du ud af Byen og bo på Marken, og du skal komme til Babel; der skal du frelses, der vil HE EN genløse dig af dine Fjenders Hånd.

11 Nu er de samlet imod dig, de mange Folk, som siger: "Vanæres skal det; vort Øje skal se med Skadefryd på Zion."

12 Men de, de kender ikke det mindste til HE ENs Tanker, de fatter ikke hans åd, at han samled dem som Neg på Lo.

13 Op og tærsk, du Zions Datter! Thi jeg giver dig Horn af Jern, jeg giver dig Klove af Kobber. Du skal knuse de mange Folk, lægge Band på Byttet for HE EN, på Godset for al Jordens Herre.

Scroll to see more.

The Project Gutenberg Association at Carnegie Mellon University