Ezra 1

Study

              |

1 Og i Perserkongen Kyros's første egeringsår vakte HE EN, for at hans Ord gennem Jeremias's Mund kunde opfyldes, Perserkongen Kyros's Ånd, så han lod følgende udråbe i hele sit ige og desuden kundgøre ved EN Skrivelse:

2 Perserkongen, Kyros gør vitterligt: Alle Jordens iger har HE EN, Himmelens Gud, givet mig; og han har pålagt mig at bygge ham et Hus i Jerusalem i Juda.

3 Hvem iblandt eder, der hører til hans Folk, med ham være hans Gud, og han drage op til Jerusalem i Juda og bygge HE ENs, Israels Guds, Hus; han er den Gud, som bor i Jerusalem;

4 og alle Steder, hvor de tiloversblevne bor som fremmede, skal Beboerne støtte dem med Sølv, Guld, Heste og Kvæg, bortset fra de frivillige Gaver til Guds Hus i Jerusalem.

5 Da brød Overhovederne for Judas og Benjamins Fædrenehuse og Præsterne og Leviterne op, alle, hvis Ånd Gud vakte, så de drog op for at bygge HE ENs Hus i Jerusalem;

6 og bortset fra alle de frivillige Gaver kom alle deres Naboer dem til Hjælp med alt, både Sølv, Guld, Heste og Kvæg og Kostbarheder i Mængde.

7 Og Kong Kyros udleverede Karrene fra HE ENs Hus, som Nebudkadnezar havde ført bort fra Jerusalem og ladet opstille i sin Guds Hus;

8 dem gav Perserkongen Kyros ny til Skatmesteren Mitredat, og han talte dem og overgav dem til Sjesjbazzar, Judas Fyrste.

9 Og Tallet på dem var følgende: 30 Guldbækkener, 1000 Sølvbakker, 29 øgelsesskåle,

10 30 Guldbægre, 410 Sølvbægre af ringere Art og 1000 andre Kar,

11 i alt 5400 Kar, dels af Guld og dels af Sølv. Alt dette bragte Sjesjbazzar med sig, da de landflygtige drog op fra Babel til Jerusalem.


The Project Gutenberg Association at Carnegie Mellon University