Нашите пријатели и партнери


Bryn Athyn College Нашите пријатели во Bryn Atyn College го обезбедија текстот на латинските дела на Сведенборг и многу преводи на англиски јазик, од проектот STAIRS. Карпентер фондот на колеџот го поддржа чистењето и поврзувањето на латинските дела на Сведенборг, увозот на хебрејски и грчки преводи на Библијата и многу повеќе. Библиотеката Swedenborg помогна да се скенираат и OCR некои преводи од нејзините архиви.

General Church of the New Jerusalem General Church of the New Jerusalem обезбеди дозвола за користење на многу од нејзините преводи на делата на Swedenborg, а нејзината канадска филијала, Општата црква во Канада, обезбеди поддршка за увоз на преводи на француски, шпански и други јазици, како и за развој на апликација за паметен телефон.

The Lord's New Church Lord's New Church обезбеди финансиска поддршка, информации за директориумот на Нова црква, поддршка за превод и дозволи за користење на нивните постоечки преводи на делата на Сведенборг.

General Conference of the New Church General Conference of the New Church, со седиште во ОК, обезбеди финансиска поддршка за проектот и правата за користење проповеди од нејзините министри. Шкотската асоцијација на новата црква се приклучи на Генералната конференција во оваа поддршка.

New Church in Australia New Church in Australasia обезбеди финансиска поддршка за проектот, како и правата за користење проповеди од нејзините министри и други ресурси.

General Convention of the New Jerusalem Општата конвенција на Новиот Ерусалим, преку својот фонд Јунгерих, го поддржа увозот на стотици проповеди и преводот на Arcana Coelestia од New Century Edition. Исто така, Swedenborgian црквата Bayside обезбеди дозволи за користење на многу ресурси од своите онлајн архиви.

Swedenborg Publishers International Swedenborg Publishers International постојано обезбедува финансиска поддршка за увоз на преводи на делата на Swedenborg на многу јазици.

Swedenborg Foundation Фондацијата Swedenborg обезбеди дозволи за користење на New Century Edition и други преводи на делата на Swedenborg, како и пријателски консултации за латински и други интересни прашања.

Kempton Project Проектот Kempton обезбеди корисни податоци за библиските референци на Swedenborg и врски до скенирања на латински изданија и многу корисни сознанија.

Swedenborg Society Друштвото Swedenborg обезбеди дозволи за користење на неговите преводи на делата на Swedenborg.

Center for Swedenborgian Studies Center for Swedenborgian Studies во Беркли, Калифорнија, обезбеди проповеди од своите архиви за објаснување на библиските приказни.

Pittsburgh Society of the New Church Новиот христијански проект за проучување на Библијата започна под покровителство на Pittsburgh Society of the New Church.

New Church Education Некои материјали за воспитувачите на Новата црква се обезбедени од General Church Education.

GrandMan Search Software Волтер Вајс, еден од развивачите на GrandMan Search, обезбеди клучни податоци за вкрстени референци и фусноти што тој и покојниот Јан Вајс ги составиле.

SkyMark Corporation Веб-развојот на страницата е направен од SkyMark Corporation.