Leer des Levens #1

Study this Passage

     
/ 114  
  

1. Alle godsdienst is van het leven, en het leven ervan is het goede te doen.

Elk mens die enige godsdienst heeft, weet en erkent, dat hij die goed leeft, wordt gered en dat hij die boos leeft wordt verdoemd. Hij weet en erkent immers, dat wie goed leeft, eveneens goed denkt, niet alleen over God, maar ook over de naaste, niet echter hij die boos leeft. Het leven van de mens is zijn liefde, en wat hij liefheeft doet hij niet alleen vanuit het vrije, maar denkt het ook vanuit het vrije. Dat dus wordt gezegd dat het leven is het goede te doen, is omdat het goede doen één maakt met het goede denken; en als deze niet één maken bij de mens, dan maken ze geen deel uit van het leven van hem. Maar deze dingen zullen hierna hetgeen in volgt worden aangetoond.

/ 114  
  
   Study this Passage
From Swedenborg's Works

   Parallel Passages:

Last Judgment (Posthumous) 268


   Swedenborg Research Tools

Related New Christian Commentary
Videos from the Swedenborg Foundation

The videos shown here are provided courtesy of our friends at the Swedenborg Foundation. You can find out more about them here: swedenborg.com.


Will Life Be Different When You Die?

What is life in the afterlife like? Is it very different from our life in this world? We take a look at what's similar and what's different with regard to religion, jobs, relationships, and more!


Published by Swedenborg Boekhuis.


Translate: