Malachi 1

Danish

Studovat vnitřní smysl

Malachi 2 →

1 Et Udsagn; HE ENs Ord til Israel ved Malakias.

2 Jeg elsker eder, siger HE EN; men I spørger: "Hvori har du vist, at du elsker os?" Er Esau ikke Jakobs Broder, lyder det fra HE EN, og dog elsker jeg Jakob

3 og hader Esau. Jeg bar gjort hans Bjerge til Ørk og hans Arvelod til Øde.

4 Når Edom siger: "Vi er ødelagt, men vi bygger atter på Tomterne", så siger Hærskarers HE E: De bygger, men jeg river ned! De skal kaldes Gudløsheds Land og det Folk, HE EN i al Evighed vredes på.

5 I skal se det med egne Øjne og sige: "HE ENs Vælde når ud over Israels Grænser."

6 En Søn ærer sin Fader, en Træl frygter sin Herre. Men er jeg Fader, hvor er da min Ære, og er jeg Herre, hvor er da Frygten for mig? siger Hærskarers HE E til eder, I Præster, som ringeagter mit Navn. I spørger: "Hvorved har vi ringeagtet dit Navn?"

7 Ved at bringe urent Brød på mit Alter! I spørger: "Hvorved har vi gjort det urent?" Ved at sige: "HE ENs Bord er lidet værd."

8 Når I bringer blinde Dyr som Offer, er der så ikke noget ondt deri? Når I bringer halte og syge Dyr, er der så ikke noget ondt deri? Bring dem engang til din Statholder! Mon han vil synes derom og tage vel imod dig? siger Hærskarers HE E.

9 Og så vil I stemme Gud til Mildhed dermed, at han må være os nådig! Fra eders Hånd kommer slige Ting! Mon han vil tage vel imod eder, siger Hærskarers HE E.

10 Vilde dog en af eder lukke Dørene, så I ikke til ingen Gavn skulde gøre Ild på mit Alter! Jeg bryder mig ikke om eder, siger Hærskarers HE E, og ønsker ikke Offergaver af eders Hånd.

11 Thi fra Stedet, hvor Solen står op, til Stedet, hvor den går ned, er mit Navn stort iblandt Folkene, og alle Vegne bringes der mit Navn øgoffer og rene Offergaver; thi mit Navn er stort iblandt Folkene, siger Hærskarers HE E.

12 Men I vanhelliger det ved at sige: "Herrens Bord er urent, og ussel Frugt er hans Mad."

13 Og I siger: "Hvilket Slid!" og blæser derad, siger Hærskarers HE E; I bringer noget røvet, ja halte og syge Dyr; det er Offergaven, I bringer! Skulde jeg ønske at modtage den af eders Hånd? siger HE EN.

14 Forbandet være den Bedrager, som i sin Hjord har et Handyr og lover mig det, men ofrer Herren et Dyr, som ikke dur! Thi en stor Konge er jeg, siger Hærskarers HE E, og mit Navn er frygtet blandt Folkene.

Malachi 2 →
Studovat vnitřní smysl

Hlavní vysvětlení ze Swedenborgových prací:

Inner Meaning of Prophets and Psalms 247

Komentář k této kapitole:

Příběhy:

Další odkazy Swedenborga k této kapitole:

Arcana Coelestia 2009, 2165, 2383, 2606, 3322, 3703, 4302 ...

Apocalypse Revealed 48, 81, 277, 527, 537, 546, 778 ...

The Last Judgment 61

True Christianity 298

The New Jerusalem and its Heavenly Doctrine 221

Ukázat odkazy z nepublikovaných děl Swedenborga
Přeložit:
Sdílet: