Tredje Mosebog 3

Studie

              |

1 Men er hans Offergave et Takoffer, så skal det, hvis han bringer det af Hornkvæget, være et lydefrit Han eller Hundyr, han bringer HE EN.

2 Han skal lægge sin Hånd på sin Offergaves Hoved og slagte Dyret ved Indgangen til Åbenbaringsteltet; og Arons Sønner, Præsterne, skal sprænge Blodet rundt om på Alteret.

3 Så skal han af Takofferet som Ildoffer for HE EN frembære Fedtet, der dækker Indvoldene, og alt Fedtet på Indvoldene,

4 begge Nyrerne med det Fedt. som sidder på dem ved Lændemusklerne, og Leverlappen, som han skal skille fra ved Nyrerne.

5 Og Arons Sønner skal bringe det som øgoffer på Alteret oven på Brændofferet på Brændet, der ligger på Ilden, et Ildoffer til en liflig Duft for HE EN.

6 Men hvis hans Offergave, der bringes som Takoffer til HE EN. tages af Småkvæget, skal det være et lydefrit Han eller Hundyr, han bringer.

7 Er den Offergave, han vil bringe. et Lam, skal han bringe det hen for HE ENs Åsyn

8 og lægge sin Hånd på sin Offergaves Hoved og slagte Dyret foran Åbenbaringsteltet, og Arons Sønner skal sprænge Blodet deraf rundt om på Alteret.

9 Så skal han af Takofferet som Ildoffer for HE EN frembære Fedtet, hele Fedthalen, skilt fra ygraden, Fedtet, som dækker Indvoldene, og alt Fedtet på Indvoldene,

10 begge Nyrerne med det Fedt, som sidder på dem ved Lændemusklerne, og Leverlappen, som han skal skille fra ved Nyrerne.

11 Og Præsten skal bringe det som øgoffer på Alteret, Ildofferspise for HE EN.

12 Men hvis hans Offergave er en Ged, skal han bringe den hen for HE ENs Åsyn

13 og lægge sin Hånd på dens Hoved og slagte den foran Åbenbaringsteltet, og Arons Sønner skal sprænge Blodet rundt om på Alteret.

14 Så skal han deraf frembære som sin Offergave, som et Ildoffer for HE EN, Fedtet, det dækker Indvoldene, og alt Fedtet på Indvoldene,

15 begge Nyrerne med det Fedt, som sidder på dem ved Lændemusklerne, og Leverlappen, som han skal skille fra ved Nyrerne.

16 Og Præsten skal bringe det som øgoffer på Alteret, Ildofferspise til en liflig Duft. Alt Fedt skal være HE ENs.

17 En evig Anordning skal det være for eder fra Slægt til Slægt, hvor I end bor: Intet Fedt og intet Blod må I nyde!


The Project Gutenberg Association at Carnegie Mellon University